• +358401259117

Kuvaus

Graniitti on luonnonkivi, joka on muodostunut 3 miljardista 750 miljoonaan vuotta sitten sulan laavan jäähdyttyä maankuoressa. Graniittia arvostetaan erityisesti sen luonnollisen ja ainutlaatuisen värin, rakenteen ja kuvion vuoksi. Voidaksemme tarjota asiakkaillemme monipuolisen valikoiman olemme valinneet vain parhaat graniittilajit, jotka ovat peräisin maailman eri louhoksilta.  

Täysi luonnontuote, graniitti, saadaan louhimalla. Ennen keittiöön asentamista se sahataan oikean kokoiseksi ja kiillotetaan. Graniittitason vakiopaksuus on 30 mm, mutta joistakin graniittilajeista valmistamme myös 40 mm:n ja ja 20 mm:n paksuisia tasoja.

Reunaprofiilit

Viistereuna
Osottain pyöristetty
Pyöreä reuna
Puolipyöreä
Antiikkireuna

Kunnossapito

Päivittäinen puhdistus

Graniittitason päivittäiseen puhdistukseen on parasta käyttää kosteaa (mikrokuitu)pyyhettä, lämmintä vettä ja tarvittaessa joko neutraalia (pH 7), miedosti emäksistä (pH 8-10) tai miedosti hapanta (pH 4-6) pesuainetta. Puhdistukseen olisi parasta käyttää luonnonkivin puhdistukseen tarkoitettuja aineita ja välttää voimakkaasti happamia tai valkaisuainetta sisältävien pesuaineiden käyttöä.

Kivin pinta on herkkää hankaaville aineille, mikrovaurioita saattavat aiheuttaa sekä hankaussieni että satunnainen hiekanjyvä pyyhkeen pinnassa.

Tahrojen syntymisen ennakoiminen ja tahranpoisto

Graniittipintaa tulisi suojata huolellisesti tahroilta, erityisen tarkkana tulisi olla vaaleiden työtasojen käytössä. Jos mahdollista, tulisi välttää kemikaalien ja syöpyvien aineiden joutumista pintaan. On hyvä tietää, että kiillotetulla ja nahkaisella pinnalla jäävät metalliesineiden aiheuttamat naarmut erityisen selkeästi näkyviin.

Paras tapa työtason tahriintumisen välttämiseen on lian nopea poistaminen ennen, kun se ehtii kuivua tai imeytyä kiveen. Puhdistamiseen voidaan käyttää talouspaperia, vettä ja pesuainetta.

Mitä pitemmäksi tahroja aiheuttava aine graniitin pintaan vaikuttamaan jää, sen suurempi todennäköisyys on, että siitä syntyy vaikeasti poistettava tahra. Pinttyneiden tahrojen poistamiseen olisi hyvä käyttää luonnonkivin puhdistamiseen tarkoitettuja aineita. Sopivan puhdistusaineen voi hankkia Diapolista tai vähittäiskaupasta. Puhdistusaineen jälkeen on hyvä pestä pinnat vielä kerran puhtaalla vedellä ja pesuaineella.

Lämpövaurioiden ja naarmujen välttäminen

Vaikka graniittiin ei synny helposti naarmuja, parasta olisi käyttää leikkuualustoja. Pitkään jatkuva graniittipinnan päällä leikkaaminen vahingoittaa veitsiä ja tasoa, aiheuttaen kiillon himmenemisen ja mahdollisten tahrojen syntymisen todennäköisyyden suurentumisen.

Vaikka graniitti kestää hyvin kuumuutta, suoraan uunista tai liedeltä nostettujen astioiden alle olisi hyvä laittaa kuumuuden kestävä alusta. Ne varmistavat, että pohjaltaan karkea saviastia ei vahingoita työtasoa.

Pitkäaikainen huolto

Kaikki työtasot on niiden pitkän käyttöiän varmistamiseen käsitelty impregnointiaineella. Se auttaa välttämään nesteiden imeytymisen työtasoon ja vähentää myös pintaan jääviä tahroja. Käsittelyn toistamiseen on suosituksena käyttää graniitin tyypin mukaan luonnonkivien käsittelyyn tarkoitettuja impregnointiaineita kerran 1-2 vuodessa. Vaaleita graniittipintoja tulisi aina käsitellä kerran vuodessa, tummempia pintoja kerran 1-2 vuoden sisällä. Sopivan käsittelyaineen voi hankkia Diapolista tai vähittäiskaupasta.

Tuotteen mitat

Materiaalit: Graniitti
Väri: Kullanvärinen, Ruskea, Valkoinen
Pinnoite: Kiillotettu
Paksuus: 30 mm

Käyttökohteet

Asunnot:

 • Keittiötasot
 • Keittiösaarekkeet ja -niemekkeet
 • Kylpyhuonetasot
 • Suihkunurkat ja ammeiden ympärykset
 • Pöytätasot
 • Takkojen ympärykset

Kaupalliset tilat:

 • Kokouspöydät
 • Vastaanottotiskit ja työpöydät
 • Kylpyhuonetasot
 • Työtasot
 • Käytävä- ja väliseinät
 • Lattianpäällysteet ja mosaiikit