Kuinka paljon maksaa keittiötaso?

Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta. Havainnollistava kysymys voisi olla: kuinka paljon maksaa auto?

Automerkkejä on satoja erilaisia, joilla puolestaan ​​on satoja eri malleja ja lisäominaisuuksia. Sama pätee keittiön kivitasoihin.
Totta, keittiötaso ei ole auto, mutta havainnollistavana esimerkkinä se toimii hyvin.  Voidaan aloittaa siitä, että raaka-aineen hinta on noin 50% lopullisesta hinnasta.

“Kun vertailet kivitason neliömetrihintoja netissä, voit lisätä niihin 50%.”

Loput 50% muodostuu erilaisista käsittely-, mittaus- ja asennuspalveluista. Kannattaa siis tilata työpinta neliömetrin hinnan mukaan! Suosittelemme tarjousten pyytämistä eri valmistajilta ottaen huomioon käsittelymaksut.

Kivimateriaalin hinta määräytyy kiven ominaisuuksien, alkuperän, tuotannon ja kustannusten mukaan

Kuten jo mainittiin, yksi suurimmista hintakomponenteista on kivimateriaalin hinta. Koska kivien ominaisuuksissa ja alkuperässä on eroavaisuuksia (luonnollinen vs. keinotekoinen), niiden valmistusresurssit vaihtelevat.

Graniitti työpinnan neliömetrihinta on keskimäärin 300 euroa, mutta on muistettava, että tämä voi vaihdella. Kallis graniitti voi maksaa jopa 500 euroa neliömetriä kohden.

Marmori työpinnan neliömetrihinta on keskimäärin 350€. Jos valitsee marmoripinnan, täytyy olla 100% valmis huoltamaan pintaa säännöllisesti. Marmori on imukykyinen materiaali, jonka vaalea pinta tahriintuu helposti. Ilman huolellista puhdistusta, pinta on vaihdettava uuteen peräti parin vuoden kuluttua. Jos marmoripinnasta huolehtii hyvin, se pysyy kauniina jopa vuosikymmenien ajan.

Kvartsi työpinnan neliömetrihinta on keskimäärin 525€. Tietenkin on olemassa edullisempia (250 euroa) ja kalliimpia (1000 euroa) vaihtoehtoja. Miksi kvartsin hinta vaihtelee? Koska kvartsi on keinotekoinen materiaali ja kvartsipinnan luomiseen tarvitaan enemmän resursseja verrattuna marmoriin tai graniittiin. Vaikka hinta voi olla joissain tapauksissa korkeampi, kvartsi on kestävä, nesteiden imeytyminen on keinotekoisesti minimoitu ja sitä on helppo huoltaa.

Toinen keinotekoinen materiaali on keramiikka, mutta toisin kuin kvartsi, keraamiset tasot ovat 100% luonnollisia. Tämän vuoksi keraamisen työtason valmistusprosessi on monimutkaisempaa ja kestää kauemmin. Tämä tietenkin vaikuttaa myös materiaalin hintaan. Yleensä keraamiset työtasot alkavat 500 eurosta neliömetriä kohden.

Jos nämä neljä materiaalia laitetaan järjestykseen, voidaan sanoa, että kalleimmat keittiöpinnat ovat keraamiset materiaalit, sitten tulevat kvartsi ja marmori. Graniitti on edullisin vaihtoehto, mutta eroavaosuuksia esiintyy ja nämä ovat vain keskimääräisiä arvioita.

Kivitason paksuus ja pinta-ala vaikuttavat hinnan määräytymiseen!

Toinen tärkeä hintaan vaikuttava tekijä on tietenkin materiaalin mitta. Tämä on kuitenkin helppoa ja loogista! Mitä suurempi pinta-ala ja paksumpi materiaali, sitä korkeampi on kivi työpinnan hinta.

Diapolin kivimateriaalin paksuudet ovat 12, 20 ja 30 mm ja tämä vaikuttaa erittäin paljon hinnan muodostumiseen.

Kun verrataan 12 ja 30 mm paksuisia keraamisia tasoja, jälkimmäiset voivat olla jopa puolet kalliimpia. Paksumpi on aina kalliimpaa!

Miksi valita paksumpi materiaali, jos se kerran maksaa enemmän?

Tämä johtuu siitä, että on olemassa paikkoja, joihin ohuempia työtasoja ei ole suositeltavaa asentaa – jos työtaso ulottuu tukirakenteen yli 30 cm se voi rikkoutua painon alla. Keittiön kulmat ovat erityisen herkkiä, koska niitä ei yleensä tueta. Suosittelemme työtason tukemista.

Kivimateriaalien käsittely voi nostaa hintaa

Käsittely yksin ei ole kallista, mutta jos kaikki pienet yksityiskohdat yhdistetään, niin hinta saattaa kohota. Tähän voi kuulua esimerkiksi tiskialtaan aukot, pistorasiat ja hanat.

Työtason aukkojen käsittely tarkoittaa aukkojen leikkaamista kivi työtasoon – hellalle, altaalle tai hanalle.

Kvartsi- ja graniittipintojen aukot leikataan automaattisella CNC-työstökoneella. Keraamipintaan käytetään vesileikkuria. Työvälineiden ylläpito on suhteellisen kallista, mikä näkyy myös hinnassa.

Hellan- ja tiskialtaan aukkoja voidaan leikata erilaisin menetelmin ja kullakin on oma hintansa. Esimerkiksi hella voidaan asentaa kahdella eri tavalla: päältä-asennus ja uppoasennus.

Allas voidaan taas asentaa neljällä eri tavalla! Alta-asennus, huullosasennus, päältä-asennus ja uppoasennus.

Jokaisella leikkauksella ja aukolla on oma hintansa. Hella ja allas maksavat noin 200 euroa ja hana voi maksaa noin 70 euroa riippuen hanan halkaisusta. Pistorasian aukon hinta voi olla noin 90 euroa.

Reunojen käsittelystä puhuttaessa, Diapolis käsittelee reunoja kuudella eri tavalla. Suorat ja viistot ovat yksinkertaisimmat ja edullisimmat. Pyöristetyt reunat ovat kalliimpia, koska ne vaativat erikoistyökaluja.

Teemme myös harjattua pintakäsittelyä asiakkaan pyynnöstä. Tämä tekee tasapinnasta hieman karkean ja harjaus voidaan tehdä vain luonnonkiviin. Harjattu käsittely lisää materiaalin hintaa noin 10-20%.

Lopuksi hintaan vaikuttaa mittaus- ja asennuspalvelu

Nämä palvelut voivat lisätä hintaa 25-50%. Prosentuaalisesti se on pienempi, mikäli kyseessä ovat suuret ja kalliit tasot.

Mittaus- ja asennuskustannukset riippuvat asennuspaikan sijainnista ja työn vaativuudesta. Esimerkiksi, jos työtaso on liian suuri kuljetettavaksi viidenteen kerrokseen, silloin on tilattava nosturi lisämaksusta.

Mittaaminen on yksi tärkeimmistä vaiheista! Jos emme itse mittaa tasoja, emme yleensä niitä myöskään leikkaa.  Tämä tarkoittaa sitä, että otamme vastuun työstämme. Keittiötaso on yksi keittiön kalliimmista komponenteista. Jos kivitaso ei sovi keittiöön, virhe voi tulla kalliiksi.

Materiaali + käsittely + mittaus- ja asennuspalvelu = lopullinen hinta

Lopuksi on hyvä muistaa: kivi kestää kauan!

Kun huolehdit oikein työtasostasi, pitkällä aikavälillä tulee kivitaso halvemmaksi verrattuna puu- tai laminaattitasoihin. Kun keittiön kivitasoa huoltaa oikein, se kestää kauan!

16.08.2018